سمپاشی گروپ سرریز شدن آب سد دویرج و خوشحالی کشاورزان دهلرانی - سمپاشی گروپ

خبرگزاری مهرگروه استان ها: طراوت و شادابی ارمغان بارش های پاییزی در استان ایلام بود و حالا کشاورزان هم از بارش رحمت الهی خوشحال هستند.

با وجود آبگرفتگی و سیلابی شدن برخی مناطق اما سد دویرج در شهرستان گرمسیری دهلران حال و روز خوشی دارد، سدی که عملیات احداث آن بر روی رودخانه دویرج از سال ۸۴ آغاز شد که حدود ۷ سال به طول انجامیده است.

سرریز شدن دویرج

مدیر امور آب شهرستان دهلران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به بارندگی هایی که در پاییز امسال رخ داد ورودی آب به سد دویرج۱۵۰ میلیون متر مکعب بود که از این مقدار ۶۸ میلیون مترمکعب در سد به صورت ذخیره و ۶۲ میلیون مترمکعب نیز از سد سرازیر شد.

محمد مرادی گفت: امسال شاهد بارش های بسیار خوبی در شهرستان دهلران بوده ایم که نوید بسیار خوبی برای کشاورزی منطقه است.

کشاورزی ظرفیتی برای اشتغال

فرماندار دهلران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سد دویرج با هدف آبیاری زمین های پایین دست و مهار سیلاب ها و همچنین تامین آب پتروشیمی شهرستان دهلران تکمیل شد.

حسینعلی موسوی  افزود: اراضی پایین دست سد حدود ۱۱ هزار هکتار است که این میزان می تواند در بحث ایجاد اشتغال یک هزار و ۱۰۰ نفر را به صورت مستقیم ایجاد اشتغال کند.

بارش نزولات آسمانی اخیر که همزمان با آغاز کشت محصولات پاییزه در مناطق گرمسیری استان ایلام بود علاوه بر سرازیرکردن سد شهدای محرم دهلران و چم گردلان ایلام نوید بخش آغاز فصل زراعی پاییزی پررونقی در استان خواهد بود.

دهلران قطب کشاورزی ایلام

مدیر جهاد کشاورزی دهلران نیز  در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان دهلران دارای ۱۰۳ هزار هکتار زمین کشاورزی است که سالانه ۳۵۰ هزار تن انواع کشاورزی در این شهرستان برداشت می شود.

عباس احمدی عنوان کرد: ۵۰ درصد محصولات کشاورزی استان ایلام در این شهرستان برداشت می شود، زمین های حاصلخیز و اراضی آبی باعث رونق کشاورزی شهرستان شده است.

وی افزود: استفاده از ظرفیت های سد دویرج برای رونق کشاورزی شهرستان بسیار حائز اهمیت است و آب ۱۱ هزار هکتار اراضی شهرستان  واقع در بخش موسیان را تامین می کند.

احمدی تصریح کرد: علاوه بر این از این سد برای پرورش ماهی نیز استفاده می شود و باعث اشتغال جوانان بسیاری شده است.

وی در مورد وضعیت کشاورزی شهرستان طی سال جاری عنوان کرد:  بیش از شش هزار هکتار از اراضی شهرستان زیرکشت کلزا برده شده است.

وی گفت: بیش از ۳۷ هزار هکتار از اراضی زراعی آبی به کشت گندم اختصاص پیدا کرده است.

احمدی  افزود: بر همین اساس برآورد ما بر این است که بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی به صورت دیم زیرکشت گندم برده شود.

وی با اشاره به اینکه پیش ینی شده بیش از ۱۴۰ هزار هکتار گندم در شهرستان برداشت شود، گفت: دهلران قطب تولد گندم در استان است.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 126 views بار دسته بندی : دسته‌بندی نشده تاريخ : 3 ژانویه 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها