سمپاشی گروپ مرز هوایی امکان مراوده تجاری شاهرود و مسقط را فراهم می‌کند - سمپاشی گروپ

سید حسن حسینی شاهرودی در حاشیه بازدید از کارخانه کنستانتره شاهرود و در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه نبود سازوکار مناسب تعاونی متأسفانه گریبان‌گیر کشاورزان ما شده است، تأکید کرد: مشکل کشاورزان شاهرود پس از تولید است چراکه ما نتوانسته‌ایم محصول را مستقیماً در بازار مصرف ارائه کنیم تا سود مناسب متوجه کشاورز شود.

وی بابیان اینکه انگور شاهرود به‌ازای هر کیلوگرم دو هزار تومان از باغدار خریداری می‌شود اما در تهران کیلوگرمی ۲۰ هزار تومان به دست مشتری می‌رسد، افزود: بسیاری از استان‌ها توانسته‌اند تعاونی‌هایشان را فعال کنند و بازار مصرف را در شهرهای بزرگ به دست بگیرند اما در استان سمنان این امر صورت نگرفته و لذا دلالان از باغداران بیشتر سود می‌کنند.

جیب باغدار، مقصد سود کشاورزی

عضو خانه ملت بابیان اینکه می‌بایست اقدامی صورت گیرد تا سود کشاورزی به جیب باغدار برود و نه دلال، تأکید کرد: باید طرح و برنامه در هر تعاونی تدوین شود و با حمایت سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی شاهد باشیم که باغداران در بازار حضور دارند و نه دلالان.

حسینی شاهرودی بابیان اینکه امروز انگور شاهرود در عمان ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم عرضه می‌شود لذا این امر می‌تواند پس از ابلاغ مرز هوایی و در نظر گرفتن مراحل سورت‌بندی، بسته‌بندی و … بهترین فرصت برای صادرات باشد، گفت: امروز عمان با منطقه آزاد تجاری جهانی که دارد، بازار ۵۰۰ میلیون نفری مصرف کشورهای عربی، شما غرب آسیا و شمال آفریقا را در اختیار ما قرار می‌دهد.

وی افزود: باید سازمان‌دهی لازم را صورت دهیم چراکه تشکل‌های تعاونی، اولویت هستند و می‌توانند فرصت‌های صادرات و ارزش‌افزوده را به کشاورزی ما ببخشند.

ضرورت حضور تعاونی‌های کشاورزی در کارگروه رفع موانع

نماینده شاهرود و میامی در مجلس بابیان اینکه اگر تعاونی‌ها فعال شوند، تمام سود کاشت، داشت، برداشت و فروش، مستقیم به جیب کشاورزان می‌رود، تأکید کرد: تقویت تشکل‌های موجود در این زمینه یکی از راهکارهایی است که امروز باید در شهرستان شاهرود صورت گیرد.

حسینی شاهرودی بابیان اینکه تمرکز ما باید بر روی فروش محصولات باشد، گفت: اگر نیاز باشد می‌بایست تشکل‌های خدماتی را در شهرستان ایجاد کنیم که کار بازرگانی را با اعضای خود که همان اعضای تعاونی‌های کشاورزی هستند، صورت دهد تا این چرخه فروش و سودآوری مشمول کشاورز شود و نه دلالان و برخی واسطه‌ها.

وی بابیان اینکه تولیدکنندگان و تعاونی‌ها برخی موانع را نیز پیش‌رو دارند که باید برطرف شود، گفت: کارگروه‌هایی ازاین‌دست در مرکز استان شکل می‌گیرد که ما نیز در آن‌ها شرکت داریم اما کمترین حضور متعلق به تعاونی‌های شاهرود و بخش کشاورزی سایر شهرستان‌های استان سمنان هستند و این کارگروه تمام مصوبات خود را به بخش صنعت و تولید اختصاص داده است درحالی‌که نباید به این شکل باشد و می‌بایست تعاونی‌ها برای رفع مشکلاتشان، مسائل را مطرح کنند.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 132 views بار دسته بندی : دسته‌بندی نشده تاريخ : 3 ژانویه 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها