سمپاشی گروپ الگوی کشت از سال زراعی جدید در کشور اجرا می‌شود - سمپاشی گروپ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری سمپاشی گروپ فریبرز عباسی معاون آب و خاک و وزارت جهاد کشاورزی امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت درباره دلیل عدم آغاز عملیات اجرایی فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری برای احیای اراضی کشاورزی ایلام و خوزستان اظهار داشت: مطالعه و طراحی ۴۰ هزار هکتار از  اراضی طرح ۵۵۰ هزار هکتاری احیای اراضی کشاورزی خوزستان و ایلام انجام شده و ۱۰۰ هزار هکتار دیگر نیز در حال مطالعه است و اقدامات برای مطالعه ۱۰۰ هزار هکتار باقی مانده نیز در سال جاری شروع می‌شود. 

وی افزود: اقدامات لازم برای اجرای فاز دوم  این پروژه ملی در دست اقدام است و به هیچ وجه متوقف نشده و با تسریع در اختصاص منابع مالی این طرح، عملیات آن با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: این طرح در فاز اول خود برای حدود ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و به اندازه دو برابر اشتغال غیر مستقیم ایجاد کرد، همچنین در فاز اول به میزان ۵ میلیون تن به محصولات کشاورزی کشور اضافه شد.

وی تصریح کرد: با تکمیل این پروژه و اجرای فاز دوم میزان تولید محصولات کشاورزی در این طرح به ۹٫۵ میلیون تن در سال و میزان اشتغال مستقیم به ۳۰۰ هزار نفر خواهد رسید.

عباسی گفت: این طرح علاوه بر اشتغال و تولیدی که برای کشور دارد منجر به باقی ماندن مردم در روستا ها و حتی مهاجرت معکوس می شود که در فاز اول این طرح شاهد این اتفاق بودیم.

عباسی از ابلاغ برنامه الگوی کشت در مهر ‌امسال خبر داد و گفت: با اجرای این طرح عملکرد تولیدات کشاورزی در کشور توسعه زیادی خواهد داشت.

وی تصریح کرد: در تولید لوازم و تجهیزات  مورد نیاز برای اجرای سامانه های نوین آبیاری خودکفا شده ایم و حتی پروژه‌های آب و خاک کشورهای منطقه هم توسط متخصصان بخش کشاورزی انجام می‌شود.

معاون آب و خاک و وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: از ۶۰۰ دشت کشور ۴۰۰ دشت ممنوعه داریم که امیداریم در آینده شاهد کاهش تعداد این دشت ها باشیم.

وی اظهار داشت: برای مقابله با چاه های غیر مجاز کشاورزی توسط وزارت نیرو کونترهای هوشمند نصب شده و و کارت آب صادر شده است اما از ۷۰۰ هزار چاه کشاورزی کشور ۳۰۰ مورد آن غیر مجاز است که باید با کمک دستگاه های متولی تعیین تکلیف شود.

عباسی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری سمپاشی گروپ درباره زهکشی در اراضی کشاورزی گفت: بزرگترین عملیات زه کشی که در کشور وجود دارد در استان های خوزستان و گلستان است این اقدام باعث می شود که املاح و آب اضافه که در اراضی کشاورزی وجود دارد خارج شود و در نهایت به میزان تولیدات کشاورزان افزوده می شود.

این مقام مسئول گفت: در اراضی کشاورزی دیمی که زهکشی در آن انجام شده است میزان عملکرد تولید گندم از ۸۰۰ تن در هکتار تا ۲ میلیون هزار تن در هر هکتار نیز افزایش یافته است.

وی اظهار داشت: اراضی که زهکشی در آنها انجام شده باشد همچنین جلوی سیل ها را نیز می گیرند به طوری که در سیل سال ۹۸ این امر در عمل ثابت شد و بعد از آن اقدامات برای زهکشی در کشور افزایش یافت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در استان گلستان ۲۸۰ هزار هکتار عملیات زهکشی در دست انجام داریم که تا به امروز ۱۲۰ هزار هکتار آن انجام شده است.

انتهای پیام/

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 261 views بار دسته بندی : دسته‌بندی نشده تاريخ : 22 آگوست 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها