سمپاشی گروپ طرح معضلات کشاورزی در «جهاد پیشرفت» - سمپاشی گروپ

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی برنامه، هفتمین قسمت از برنامه تلویزیونی «جهاد پیشرفت» چهارشنبه ۲۳ بهمن‌ماه، با موضوع کشاورزی و نسبت آن با پیشرفت و عدالت و اقدامات گروه‌های جهادی در این حوزه با حضور کاظم شکوریان فرد عضو شورای بسیج مهندسین کشاورزی استان قم، صادق هاشمی شبانکاره مسئول موسسه جهادگران جوانان سپاهان و مسعود شریعت نیا مسئول گروه جهادی شهید هادی باغبانی از شبکه افق سیما پخش شد.

در ابتدای برنامه کاظم شکوریان فرد در پاسخ به سوالی مبنی بر نسبت کشاورزی با پیشرفت و عدالت گفت: نگاه به کشاورزی از چند منظر قابل توجه است، یکی اینکه امنیت غذایی ما است و بحث دیگر قشر مهم و بزرگ مردم کشور ما به کشاورزی مشغول هستند و برای توسعه کشورمان با تهدیداتی روبرو هستیم و همین امر بحث کشاورزی و امنیت غذایی را برای ما جدی‌تر می‌کند، که ما بتوانیم از لحاظ تولید مواد غذایی به یک سطح ایمنی مناسب برسیم.

سپس صادق هاشمی شبانکاره درباره فعالیت گروه های جهادی در حوزه کشاورزی عنوان کرد: حدوداً ۱۷۰ گروه در حوزه اقتصادی داریم که در حوزه‌های مربوط به اقتصاد فعال هستند چه کشاورزی، چه صنایع تبدیلی و.. و گروه جهادی حاضر در یک منطقه، منطقه هدف را از طریق آمایش سرزمینی انجام می‌دهد و چالش‌ها و فرصت‌هارا بیرون می‌آورد و زنجیره تولید ارزش محصول را به دست می‌آورد.

شکوریان نیز در ادامه بیان کرد: در کشور ما بخشی از کشاورزی به صورت معیشتی است، یعنی در روستا و مناطق محروم مشغول کشاورزی هم هستند. این قشر چون دور افتاده از مرکز بودند با محرومیت‌هایی مواجه بودند، به ویژه بخش‌هایی که برمی‌گردد به قبل از انقلاب و بحث‌های زیرساخت‌ها بسیار ضعیف بوده‌ است. پس از انقلاب به صورت نسبی این محرومیت‌ها برطرف شد و باید این کار تداوم پیدا کند. گروه‌های جهادی به مکان‌هایی مراجعه می‌کنند که نقاط ضعف محرومیت‌های ما بوده و به خاطر همین خدماتی که ارائه می‌دهند؛ شناسایی شده و در صدد برطرف کردن محرومیت‌ها هستند

شریعت نیا نیز تصریح کرد: متأسفانه یکی از اشتباهات در کارهای جهادی استمرار نداشتن آن است. به طور مثال، ما اگر ورود به یک منطقه‌ای داشته باشیم و شناسایی کنیم که ده خانوار مشغول اند و خیلی از اینها کار کشاورزی انجام می‌دهند؛ اگر روی این خانوارها متمرکز بشویم و آن نگاه اقتصادی و عام‌المنفعة خودمان را بیاوریم در کنار نوع نگاه اقتصادی این خانوارها می‌تواند کمک بسزایی به آنان بکند.

شکوریان در پایان گفت: چگونگی اینکه علم و هنر و تحقیقات از مراکز علمی به مزارع کشاورزی برسد، این همیشه یکی از معضلات کشاورزی بوده است. راهی که برای آن مشخص کرده‌اند این است که گروه‌های آموزش دیده، حلقه‌ واسط می‌شوند که منابع علمی را تبدیل به بیان ساده آموزشی کنند برای انتقال به کشاورزانی که در سطح تولید هستند. پیشنهادی که به گروه‌های جهادی دارم این است که همراه گروه‌های خودشان حتی اگر برای طبابت می‌روند همراه خودشان تیمی از کارشناسان کشاورزی داشته باشند. برای اینکه زبان گویایی باشد برای بیان مطالب علمی و فنی و اینکه ارتباط ترویجی برقرار کند.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 144 views بار دسته بندی : دسته‌بندی نشده تاريخ : 17 مارس 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها