سمپاشی گروپ فقدان ساز و کارهای قانونی چالش بزرگ اصلاح الگوی کشت است - سمپاشی گروپ

به گزارش خبرنگار مهر، مظفر یوسفی پور شامگاه شنبه در جلسه شورای اشتغال و سرمایه گذاری در محل استانداری زنجان، با بیان اینکه کل اراضی کشاورزی استان بدون احتساب سطح ۱۱ هزار و ۲۴۸ اصله درخت و درختچه‌های غیرمثمر بالغ بر ۸۱۰ هزار و ۳۲۸ هکتار است، افزود: حدود ۶۸ نوع محصول زراعی و ۲۱ نوع محصول باغی در استان زنجان کشت می‌شود.

وی یادآور شد: کل اراضی کشاورزی استان زنجان شامل سطح زیر کشت محصولات زراعی دیم و آبی، کل سطح اراضی زراعی زیر کشت محصولات، کل مساحت اراضی کشاورزی آیش و سطح زیر کشت محصولات باغی مثمر می‌شود.

یوسفی پور با اشاره به اینکه سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تلاش دارد تا اقدامات عملی را برای اصلاح الگوی کشت اتخاذ کند، ادامه داد: برای این کار، شاخص‌های مهمی در نظر گرفته شده است که مهم‌ترین این شاخص‌ها مصرف بهینه آب به همراه شاخص‌های اقتصادی، جایگاه محصولات اساسی در الگوی کشت و مزیت نسبی بالا است.

مدیر مکانیزاسیون معاونت تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه تعریف کاملی برای الگوی کشت وجود دارد، گفت: این تعریف شامل تعیین یک نظام کشاورزی با مزیت اقتصادی پایدار مبتنی بر سیاست‌های کلان کشور، دانش بومی کشاورزان و بهره‌گیری بهینه از پتانسیل‌های منطقه‌ای با رعایت اصول اکوفیزیولوژیک تولید محصولات کشاورزی در راستای حفظ محیط زیست است.

یوسفی‌پور با یادآوری اینکه چالش‌های زیادی برای اجرای طرح اصلاح الگوی کشت وجود دارد، اظهار کرد: مهم‌ترین این چالش‌ها شامل فقدان ساز و کارهای قانونی و حقوقی لازم برای الزام بهره‌برداران به رعایت الگوی کشت مصوب، احتمال بروز مسائل اجتماعی در صورت ممانعت یا حتی محدودیت کشت برخی محصولات و نیز تاثیرپذیری نوسانات قیمت محصولات کشاورزی از سیاست‌های واردات و صادرات و تعرفه‌گذاری محصولات است.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 116 views بار دسته بندی : دسته‌بندی نشده تاريخ : 17 مارس 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها